ПАМБЕНЗАЦИД амп. 10мг/мл 5мл х1бр

Продукт САМО с рецепта. НЕ МОЖЕ да бъде закупен онлайн !

ПАМБЕНЗАЦИД амп. 10мг/мл 5мл х1бр

Повече детайли


Цена : 1,95 лв с ДДС

30 други продукта в тази категория:

PAMBENZACID soLinj. 10 mg/ml - 5 ml

 

 

Информация за пациента Моля, прочетете внимателно тази листовка преди да започнете лечение. Тя съдържа кратка информация относно Вашето лекарство. Ако не разбирате нещо или имате допълнителни въпроси, обърнете се към Вашия лекуващ лекар.

 

PAMBENZACID® ПАМБЕНЗАЦИД®


инжекционен разтвор 10 mg/ml - 5 ml

КАКВО СЪДЪРЖА ПАМБЕНЗАЦВД®?


Всяка ампула с инжекционен разтвор 10 ml съдържа лекарствено вещество: 4-Aminomethylbenzoic acid 50 mg

Помощни вещества: натриев хлорид, вода за инжекции.

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПАМБЕНЗАЦВД®?


ПАМБЕНЗАЦИД® е лекарствен продукт, който съдържа аминометилбензоена киселина. Принадлежи към групата на кръвоспиращите (антифибринолитични) лекарствени средства. ПАМБЕНЗАЦИД® потиска различни фактори, участващи в кръвосъсирването (различни кинази), като пречи на разрушаването на кръвния съсирек (антифибринолитичен ефект).

 

ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА ПАМБЕНЗАЦИД®?


ПАМБЕНЗАЦИД® се прилага при локални кръвотечения, дължащи се на повишена фибринолиза: маточни кръвоизливи с неясен произход; кървене след отстраняване на сливиците (тонзилектомия), стоматологични операции; локално кървене при аденоектомия, други урологични и гинекологични операции; при болни с хемофилия А и В, болест на Верлхоф, синдром на Вилебранд-Юргенс, а също и при предозиране с антикоагуланти.

ПАМБЕНЗАЦИД® се използва при масивни фибринолитични кръвотечения: при операции в гръдната и коремната област; при рак на простатата; при левкози; в акушерската практика (при вътрематочна смърт на плода; преждевременно отлепване на плацентата; кръвоизливи след раждане). При предозиране с фибринолитици (стрептокиназа, урокиназа, фибринолизин) ПАМБЕНЗАЦВД® се използва за премахване на действието им (антидот).

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ


Кога не трябва да се използва ПАМБЕНЗАЦИД?


• Свръхчувствителност към лекарственото и/или помощните вещества на продукта

• Тромбози и емболии.

• Бъбречна недостатъчност.

• Субарахноидална хеморагия в начален стадий.

• Хиперкоагулационна фаза на някои коагулопатии.

 

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ И ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ

• С внимание трябва да се прилага при пациенти с напреднала атеросклероза, прекарали миокарден инфаркт, мозъчен инсулт, тромбофлебит и белодробен инфаркт поради съществуващ макар и минимален риск от тромботични усложнения.

• При лечение на заболявания, свързани с поява на кръв в урината (хематурия) е необходимо да се осигури приема на достатъчно течности и да се контролира диурезата.

• По време на лечение с ПАМБЕНЗАЦИД® е необходимо да се проследяват периодично клинично-лабораторните показатели.

• При появата на кристали в ампулите вследствие съхранение на хладно място, е необходимо те да бъдат слабо загрети (до телесна температура) при едновременно разклащане.

 

 

Бременност и кърмене

Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете. Преди да вземете някакво лекарство по време на бременност, непременно се посъветвайте с лекуващия си лекар.
ПАМБЕНЗАЦИД® е противопоказан през първите три месеца на бременност.

 

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини

Няма данни, че ПАМБЕНЗАЦИД® оказва неблагоприятен ефект върху водачи на транспортни средства и при работа с машини.

КАКВИ ЛЕКАРСТВА МОЖЕ ДА ВЗАИМОДЕЙСТВАТ С ПАМБЕНЗАЦИД®?


Моля, уведомете лекуващия си лекар за ВСИЧКИ лекарства, които вземате в момента или сте вземали доскоро, независимо дали са предписани от лекар или сте ги купили без рецепта.
Едновременното приложение на ПАМБЕНЗАЦВД® и концентрати на протромбиновия комплекс при пациенти с хемофилия В води до повишен риск от тромботични усложнения.

 

 

ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ


ПАМБЕНЗАЦИД® може да се прилага мускулно или интравенозно. Дозата се определя индивидуално в зависимост от клиничната ситуация и лабораторните показатели на кръвосъсирването. Препоръчителната дозировка е по 50 - 100 mg еднократно дневно в продължение на 3 - 4 дни. За прекъсване на тромболитичната терапия, провеждана със стрептокиназа, еднократно венозно се инжектира в доза 50 mg.

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, ПАМБЕНЗАЦИД може да има нежелани ефекти. Те обаче не се наблюдават задължително при всички пациенти, така че Вие може да не получите никаква реакция.
Нежеланите лекарствени реакции от приложението на ПАМБЕНЗАЦИД® са доза-зависими и при съблюдаване на предписаната дозировка рядко могат да бъдат причина за преустановяване на лечението. Нежеланите лекарствени реакции могат да бъдат:

От страна на стомашно-чревния тракт: гадене, коремни болки, повръщане.
диария

•През първите три месеца на бременността

- Кръвоизливи в стъкловидното тяло.

От страна на сърдечно-съдовата система: нарушение и забавяне на сърдечния ритъм (аритмии и брадикардия) най-често при бързо инжектиране, световъртеж, рядко понижаване на кръвното налягане при изправяне на тялото (ортостатична хипотония).

От страна на ЦНС: световъртеж, много рядко гърчове.

От страна на мускулно-скелетната система: миопатия, миоглобинурия.

Ако получите нежелани ефекти, включително и такива, които не са
споменати в тази листовка, информирайте лекуващия си лекар.

 

ПРЕДОЗИРАНЕ


Случаи на предозиране се наблюдават изключително рядко. Проявяват се с гадене и повръщане. При предозиране се провежда симптоматично лечение. Няма специфичен антидот.

 

НАЧИН НА ОТПУСКАНЕ


По лекарско предписание.

 

СЪХРАНЕНИЕ


В оригиналната опаковка, на сухо и защитено от светлина място, при температура под 25°С.

Да не се замразява!

Да се съхранява на място, недостъпно за деца!

Лекарството не трябва да се използва след датата на изтичане на срока на годност, отбелязана върху опаковката.

 

ОПАКОВКА


Инжекционен разтвор 10 mg/ml по 5 ml в ампула, по 10 или 50 ампули в кутия, заедно с листовки и пилички. Когато на горната част на ампулата има маркировка във вид на цветна точка или пръстен, не се ползват пилички за отварянето й.

 

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА


СОФАРМААД

София 1220, ул. "Илиенско шосе" 16, България

 

Няма оставени коментари в момента.

Количка  

Няма продукти

Доставка 0,00 лв
Общо 0,00 лв

Количка Поръчай