ФЛУДРЕКС ХОТ ДРИНК без захар саше/750/10/60мг x12

ФЛУДРЕКС ХОТ ДРИНК без захар саше x12

Повече детайли


Цена : 9,51 лв с ДДС

30 други продукта в тази категория:

Активни вещества: парацетамол 750мг,фенилефринов хидрохлорид 10мг, аскорбинова киселина 60мг.

Флудрекс хот дринк се отпуска без лекарско предписание.

Приложение: Флудрекс Хот Дринк е комбиниран лекарствен продукт, съдържащ парацетамол, фенилефрин и аскорбинова киселина (витамин С). Използва се за краткосрочно лечение на главоболие, болки в гърлото, повишена температура, хрема, кихане, отпадналост и мускулни болки при простудни и вирусни заболявания, вкл. и грип.

Начин на употреба: Възрастни и деца над 12 годишна възраст:3-4 пъти дневно по едно саше през интервал от 5-6 часа. Не трябва да приемате този продукт през интервал по-малък от 4 часа, а дневната доза не бива да бъде по-голяма от 4 сашета (3 g парацетамол).

При пациенти с бъбречна недостатъчност интервалът между приемите не трябва бъде по-малък от 8 часа.

Ако сте пропуснали да приемете Флудрекс Хот Дринк не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Вземете необходимата доза в часовете на следващия регулярен прием.

Предупреждения: Не приемайте Флудрекс хот дринк ако: сте алергични към някое от активните вещества или към някоя от останалите съставки;страдате от заболявания на черния дроб, особено чернодробна недостатъчност; имате високо кръвно налягане; страдате от повишена функция на щитовидната жлеза; се лекувате с лекарства от групата на МАО-инхибиторите.

Да не се използва при деца под 12 години.

При бременност и кърмене, може да се назначи единствено от лекар, който ще прецени риска за плода и новороденото.

Нежелани реакции: Както всички лекарства, Флудрекс Хот Дринк може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Ако това се случи, уведомете Вашия лекар. 

Няма оставени коментари в момента.